Dagbesteding

Paardenlief biedt dagbesteding op de boerderij in Zijldijk. Met elkaar worden dagelijkse werkzaamheden uitgevoerd, waarbij het verzorgen van de paarden een belangrijke rol speelt. De paarden worden dagelijks gevoerd en gepoetst, de manen worden verzorgd, de mest opgeruimd en het weiland wordt bijgehouden. Verder worden ook de paarden gewassen, de hoeven geteerd of de knopen uit de manen en staarten verwijderd als dit nodig is. 

Daarnaast komen ook allerlei activiteiten voor die horen bij het buitenleven op een boerderij: De verzorging van de andere dieren (kippen, poezen), het onderhouden van het erf en de moestuin, het uitvoeren van klusjes en het planten en oogsten van groenten en fruit om hiervan de dagelijkse lunch te kunnen maken.

Ook trekken we er regelmatig op uit om bijvoorbeeld de paarden naar een ander weiland in het dorp te brengen, ze daar te verzorgen en ze later weer op te halen en naar de boerderij te brengen, maar ook samen naar de dijk om schelpen te zoeken, lekker uit te waaien en te genieten van het mooie waddengebied hoort bij het samen optrekken en leren van elkaar.

De huishoudelijke taken worden natuurlijk niet vergeten, dus boodschappen doen, de lunch voorbereiden en werkzaamheden in de keuken/ kantine worden gezamenlijk opgepakt.


Als er leuke uitjes mogelijk zijn dan maken we hier gebruik van, dus een Kerstmarkt bezoeken, gezellig naar een braderie of ergens lekker rondstruinen op bijvoorbeeld Koningsdag is ook fijn om te doen.


De dagbesteding begint 's ochtends om 9:00 uur en samen met gelijkgestemden brengen we de dag door, waarbij duidelijkheid, regelmaat en gezelligheid geboden wordt, om 's middags om 16:00 uur met een voldaan gevoel weer naar huis te gaan.

Tijdens de dagbesteding wordt iedereen begeleid op een manier die passend is en komen leermomenten voor die vanzelfsprekend zijn: We leren van de voorkomende werkzaamheden, maar ook van het met elkaar omgaan, of het samen knutselen als daar de tijd voor is.


De huisregels voor dagbesteding bij Paardenlief vind je hier.

Copyright © Paardenlief. Alle rechten voorbehouden