Over Paardenlief

Paardenlief biedt deelnemers een ontwikkelingsgerichte dagbesteding en logeermogelijkheden, waarbij naast een zinvolle invulling van de dag, ook de ontwikkeling van de deelnemers een belangrijke rol speelt. Dagbesteding bij Paardenlief wordt daarom ook aangeduid als ‘Dagbesteding PLUS+’ waarin de ‘PLUS+’ staat voor de aandacht die er is voor de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers.

De aangeboden dagbesteding vervult in eerste instantie de behoefte van de deelnemers en biedt dagritme, structuur, sociale omgang, zingeving en de behoefte om te groeien en te ontwikkelen naar een volwassen en (zo veel mogelijk) zelfstandig leven.

Daarnaast zorgt Dagbesteding PLUS+ ook voor een ontlasting van de thuis- en opvoedsituatie van ouders, verzorgers, opvoeders en andere gezinsleden en kunnen hierbij voorkomende vraagstukken en problemen meegenomen worden in de dagelijkse begeleiding van de deelnemers.

Omdat we voor iedereen een veilige, vertrouwde en betrouwbare omgeving willen bieden, houden we ons bij alles wat we doen aan de kernwaarden van Paardenlief: Respect voor elkaar en de dieren, begrip voor ieders persoonlijke omstandigheden, mogelijkheden en beperkingen en een hoge mate van saamhorigheid waar gelijkwaardigheid en behulpzaamheid de sfeer en omstandigheden voor iedereen optimaal laten zijn.


Bij Paardenlief is er naast veel liefde en aandacht voor paarden, juist ook veel liefde en aandacht voor mensen. De paarden van Paardenlief zijn Tinkers, een paardenras dat bekend staat om de mooie natuurlijke verschijning, maar ook om het goede, open en vriendelijke karakter.

Met deze paarden biedt Paardenlief activiteiten voor mensen die net even anders zijn, die net even wat meer liefde en aandacht nodig hebben, of door de juiste benadering ineens wel tot grote prestaties komen. De deelnemers die bij Paardenlief komen zijn zeer divers: Er zijn jongeren met een (licht) verstandelijke beperking, volwassenen met ASS, maar ook mensen met (ernstige) gedragsproblematiek of gedragsstoornissen. Door wederzijds respect en begrip voor ieders situatie ontstaat een hechte groep die samen werkt aan de persoonlijke ontwikkeling.


Jeanne van de Groep weet, door haar pedagogische opleiding, deelnemers het vertrouwen te geven dat vanuit een basisvertrouwen zeer veel mogelijk is. Door mensen het gevoel te geven dat ze echt gezien en gehoord worden, ontstaat een motivatie die ze tot grote hoogte doet stijgen.


De paarden zijn hierbij zeer behulpzaam door hun gave om mensen als het ware een spiegel voor te houden, waardoor direct ervaren kan worden hoe je kunt groeien in je eigen kracht.


Wil je ontdekken welke kwaliteiten je hebt? Wil je van beperkingen mogelijkheden maken? Neem gerust contact op om te zien wat Paardenlief te bieden heeft!

Copyright © Paardenlief. Alle rechten voorbehouden